בקרוב: משאל עירוני: אנטנות או המשך ה'אי קליטה' בטלפונים הניידים

נציגי משרדי התקשורת ואיכות הסביבה הפתיעו את חברי מועצת העיר כשהציגו השוואה בין תא שטח באלעד ל…תל אביב, מהם עולה כי לעומת 7 אנטנות פעילות באלעד פועלים בשטח דומה בת"א -לא פחות מ-200 (!) משדרי קליטה


מפחדים מקרינה מייננת ו'מוותרים' על שיפור משמעותי של הקליטה במכשירי הטלפון הניידים בתחומי העיר?, או אולי אתם סומכים על מומחי משרדי התקשורת ואיכות הסביבה הטוענים כי ככל שמספר המשדרים המפוזרים בשטח גדול יותר – לא רק שאיכות הקליטה משופרת יותר, אלא גם הקרינה פחות מסוכנת? – זוהי השאלה שתוצב בקרוב ל'בחירת' תושבי העיר במשאל עליו הוחלט אמש (אור ליום חמישי) בישיבת מועצת העיר שעסקה בנושא.


לישיבה שכונסה לבקשת חבר מועצת העיר עו״ד יניב בדלוב בנושא ׳איכות הקליטה הסלולרית בעיר אלעד׳ הצטרפו נציגים בכירים ממשרדי התקשורת ואיכות הסביבה, שנתנו סקירה על מצב המקלטים והאנטנות הסלולריות בעיר.


כשביקש אחד החברים נתונים והשוואות לערים אחרות, הפתיעו נציגי משרד התקשורת את חברי המועצה בנתוני השוואה בין אלעד ל…תל אביב, מהם עולה כי באותו גודל של תא שטח, לעומת כל אנטנה פעילה בשטח שיפוטה של אלעד פועלים לא פחות מ-28 (!) משדרי קליטה בתל אביב. להערכתם, כדי לשפר את הקליטה הסלולרית בעיר ולהורדת רמת הקרינה נדרשת הצבתם של לפחות 11 אנטנות נוספות על אלה הקיימות. לאחר מצגת מעמיקה שהעביר רוני חורי מנהל תחום פיקוח במשרד התקשורת, המליצו בכירי המשרד לחברי המועצה לרשת את העיר במגברי קליטה ובמקביל ענו לשאלות חברי העירייה.


בפגישה השתתפו גם שחר נר גאון, ראש תחום פיקוח טכנולוגי במשרד התקשורת וגיל כהן ראש תחום קרינה בלתי מייננת במשרד להגנת הסביבה.

חבר מועצת העיר עו"ד יניב בדלוב, הגדיר את הצורך הדחוף בהגדלת מספר המשדרים כ'פיקוח נפש' וסיפר על מקרים בהם כונני ארגוני ההצלה לא הצליחו ליצור קשר ולהעביר נתונים בזמן אמת כתוצאה ישירה מכושר הקליטה המוגבל של המשדרים הפעילים בעיר. "רק בשבוע שעבר נוכחתי בעיני, למקרה שכונן הצלה ביקש להזעיק תגבורת ולדווח מהשטח אולם נתקל בקשיי הוצאת השיחה".


יצויין, כי קשיי הקליטה המלווים לא מעט ערים בארץ, התגברו במיוחד במהלך השנה האחרונה, בשל העומס הרב שנוצר על המערכת הסלולארית, בעקבות מגבלות הקורונה שלא איפשרו קיום לימודים פרונטליים אלא באמצעות שיחות במרחב הקולי. כך שקשיי הקליטה לא פסחו גם על הטלפונים הכשרים הרבים המשמשים את התלמידים ללימודי המרחב הקולי וסבלו מניתוקים חוזרים ונשנים שהקשו על המשך הלימודים.

בסיום הישיבה הוחלט, כאמור, על עריכת 'משאל תושבים' בנושא, לצד סיכום על פגישות המשך שיתקיימו כאן בעיר בקרוב, עם כל הגורמים הנוגעים בדבר.

 

דילוג לתוכן