בעקבות ההתפרצות העיריה פועלת לצמצום הופעת יתושים ומציגה בפני הציבור את הדרכים למנוע את ההתפשטות המחלה
לאחר שבשבועות האחרונים התפרצה מחלת קדחת הנילוס ברחבי הארץ השבוע הודיע משרד הבריאות כי גם בעיר נתגלה חולה ב'קדחת הנילוס'. בעקבות זאת הנחה ראש העיר הרב יהודה בוטבול את גורמי המקצוע בעירייה לפעול על פי הנחיות המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות בכדי למנוע את התפשטות המחלה וליבש את מאגרי המים במגמה למנוע את התרבות היתושים.
נגיף 'קדחת מערב הנילוס' עלול לעבור על ידי נקבת יתוש קולקוס אשר עקצה עוף הנגוע בנגיף ולאחר מכן עקצה אדם. מחלה זו קיימת בארץ זה עשרות שנים וברוב המקרים נחשבת למחלה קלה ולא מסוכנת. עם זאת אין לה תרופות יעילות או חיסון, והדרך היעילה ביותר לצמצום ולמניעה של העברתה לאדם היא להימנע מלכתחילה מעקיצות יתושים.
מקורות של מים עומדים עלולים להיות מקום דגירה של יתושים. איתור וייבוש של מקורות מים עומדים בסביבת המגורים הוא האמצעי היעיל והבטוח ביותר לצמצום מפגעי יתושים. נתקלתם במקור של מים עומדים במרחב הציבורי? דווחו על כך בהקדם למוקד העירוני ואגף הגנת הסביבה שעומדים לרשותכם ויפעלו כדי למנוע את התופעה.
איך מונעים מפגעי יתושים?
יש מספר צעדים פשוטים ויעילים שבאמצעותם אפשר למנוע דגירה של יתושים בסביבת המחיה של האדם: יבוש מקווי מים עומדים בחצרות, בגינות, במרפסות ובתוך הבית, מִניעת הצטברות נוזלים בתחתיות עציצים. תיַקון נזילות ודליפות מים מצנרת וממזגנים. איתור ופינוי חפצים שהצטברו בהם מים ויכולים לדגור בהם יתושים. מקפידים להחליף את המים לבעלי חיים אחת ליום או לכל המאוחר אחת לשלושה ימים. פעולות אלו ימנעו נוכחות של יתושים בקרבת אזורי המחיה ויפחיתו עקיצות.
ברוב המקרים, ריסוס נגד יתושים בוגרים אינו יעיל ואף עלול לגרום נזק מיותר. הדברה כימית של יתושים בוגרים אינה מונעת את הופעת מחזור הגידול הבא, אשר בסבירות גבוהה מאוד כבר נמצא בתהליך התפתחות במקורות סמוכים של מים עומדים. כשמחזור נוסף ישלים את תהליך ההתבגרות, מטרד היתושים יחזור. מכאן – ייבוש של מקורות מים עומדים הוא הכלי הטוב ביותר לקטיעת שרשרת הרבייה של היתושים ולהפחתה של ממש במספרם באזור המגורים לאורך זמן.