שלא נצטרך: בית עלמין החדש קודש ב'הקפות'

במעמד רבני הערים ובהשתתפות אנשי החברה קדישא פ"ת נאמרו התפילות והנוסחאות ובוצעו ההקפות סביב החלקות החדשות * בהסכם שנחתם בין העירייה והחברה קדישא בפתח תקווה – "שוריינו" כ-3,000 מקומות קבורה בשלב הראשון וכ-6,000 מקומות בשלב השני – עבור תושבי אלעד

"אנחנו מתפללים שלא נצטרך להשתמש בבית העלמין החדש ושמשיח צדקנו יבוא במהרה, אך לצערנו לא פעם אנחנו נדרשים לסייע למשפחות שצריכות לקבור את מתיהן בעלויות גבוהות מאוד. לכן פעלנו להסדרת בית עלמין באלעד ובסייעתא דשמיא ראינו ברכה בעמלנו" – כך אמר השבוע ראש העיר הרב ישראל פרוש, בסיום מעמד 'קידוש' החלקות הראשונות בבית העלמין החדש של העיר הנושא את השם 'לחיים'.

במעמד נורא ההוד, שהתקיים ביום ההילולא של האר"י הקדוש, קיימו המשתתפים בראשות הרבנים שליט"א את סדרי קידוש בית העלמין, באמירת הנוסחאות המקובלות מכל הדורות, ועריכת שבע הקפות סביב סביב גבולות החלקות שנבנו.

במשך למעלה משעה בחום הכבד, הקיפו רבני העיר הגרש"ז גרוסמן שליט"א והגר"מ מלכה שליט"א יחד עם רב העיר בני ברק הגרש"צ רוזנבלט שליט"א, ראשי הערים וראשי קהילות בשתי הערים, ביחד עם חברי ח"ק פתח תקווה, שבע הקפות את החלקות המוכנות ובהן כ-600 מקומות קבורה ואמרו את התפילה המקובלת במעמדים מסוג זה בכל אחת מזוויות בית העלמין, כשבסופה, קבלת עול מלכות שמים ואמירת קדיש.

לאחר המעמד, שהסתיים בשתיית 'לחיים', (ע"פ המנהג צמים חברי הח"ק לפני ה'קידוש') ביקרו המשתתפים בחדר הטהרה המשוכלל שהוקם בבית העלמין ושמעו הסברים מפי רב החברה קדישא בפתח תקווה, הרה"ג רבי צבי הורוביץ, על השכלולים וההידורים שנעשו במקום.

מנהל החברה קדישא בפתח תקווה, הרב יהודה פורת, ציין כי בית העלמין החדש, שהשלב הראשון שלו אמור לכלול כ-15 אלף קברים, מיועד ליהודים שומרי תורה ומצוות המעוניינים ב'קבורת שדה' כמקובל מקדמת דנא, לאחר אריכות ימיהם ושנותיהם, ללא עלויות ובהקפדה על ההלכה והמנהגים.

ל"קוראים אלעד" נודע כי בהסכם שנחתם זה לא מכבר בין העירייה והחברה קדישא בפתח תקווה – "שוריינו" כ-3,000 מקומות קבורה בשלב הראשון וכ-6,000 מקומות קבורה בשלב השני – עבור תושבי אלעד.

לפני חודש נחתם הסכם דומה עם עיריית בני ברק, המבטיח קבורה חינם לתושבי עירם בבית העלמין החדש בהיקף של כ-9,000 מקומות בשלב הראשון.

יצויין כי בשנים האחרונות, פעל ראש העיר הרב ישראל פרוש להקמת בית עלמין סמוך לעיר, לאחר שמשפחות רבות בעיר התמודדו דווקא בעת השכול והאבל עם הוצאות רבות שהושתו עליהן כדי להביא את יקיריהם לקבורה מכובדת על פי כללי ההלכה. במקרים רבים פעל ראש העיר בעצמו מול נדיבי עם, או מול חברות קדישא כדי לאפשר את קבורת הנפטר ולא לעכב את הקבורה.

מול כל מקרים אלו, שהתרבו לצערנו, פעל ראש העיר בשנים האחרונות כדי לאשר הקמת בית עלמין ראוי עבור התושבים. לאחר אישורי ההקמה נקבע כי חברא קדישא פתח תקווה, שפעלה עד כה ברגישות רבה עבור תושבי אלעד, היא זו שתנהל את בית העלמין החדש.

צילום: שוקי לרר, עיריית אלעד

דילוג לתוכן