"בחנוכה הבטיחות צריכה לתפוס מקום משמעותי בסדרי העדיפויות יותר מבדרך כלל"

אומר המפקד האזורית של שירותי הכיבוי, טפסר משנה אלון שבתאי, עם פרסום הנחיות הבטיחות למניעת סכנות אפשריות

"במהלך ימי החנוכה בשנה שעברה התמודדו תחנות הכיבוי במרחב פתח תקווה, הכוללות גם את אלעד וראש העין עם לא פחות מ-135 אירועים בהם נדרש רכב כיבוי ובהם 2 שריפות במבנים. בית מגורים אחד בראש העין עלה בית באש כתוצאה מהדלקת נרות בצורה לא בטיחותית" אמר השבוע מפקד תחנה אזורית פתח תקווה, טפסר משנה אלון שבתאי, עם פרסום הנחיות בטיחות למניעת סכנות אפשריות.

ההנחיות קובעות כי אין להשתמש בחנוכיות העשיות מחומרים דליקים ועלולות להישרף כאשר הנרות מתכלים, הנחת החנוכייה במרכז השולחן, על משטח יציב, בעדיפות להנחתה על מגש מכוסה בנייר כסף ולא ישירות על השולחן ו/או עדן החלון ולהרחיק את החנוכיות מחומרים דליקים כמו: וילון, מפה וניירות, הימנעות מהנחת החנוכייה במקום שרוח עלולה לגרום להפלת הנרות או להפלת חומר בוער או דליק על הנרות, הרחקת חנוכיות דולקות וגפרורים מישג ידם של ילדים.

הנחיות נוספות קובעות כי כל עוד החנוכייה דולקת, יישאר לפחות מבוגר אחד ער בבית ובעת הכנת סופגניות או לביבות יש להקפיד שרק מבוגר ידליק את האש ויבצע את הטיגון, ולהנחות את הילדים להיזהר מהתזת שמן. במהלך טיגון בשמן רותח, מומלץ להשתמש בכירות האחוריות, המרוחקות יותר מהישג היד ויש לוודא כי הסירים והמחבתות יציבים.

"בחנוכה הבטיחות צריכה לתפוס מקום משמעותי בסדרי העדיפויות יותר מבדרך כלל. גם אם יש הנאה גדולה בהדלקת הנרות וטוב שכך, חובה שכל ילד, הורה ואחראי יידע כיצד לפעול בשעת שריפה. בטיחות אש היא מושג שיש להתייחס אליו ברצינות רבה ובמסגרתו יש לבדוק אם המקום, שאליו מגיעים או שבו חיים ילדים, הוא בטוח עבורם, לבדוק איזה ציוד יש במקרה הצורך ולדעת מיהם בעלי התפקידים וכיצד עליהם לפעול במקרה של שריפה" אומר טפסר משנה אלון שבתאי

דילוג לתוכן