חוברות העוסקות בחשיבות שמירת הבריאות בכלל ובהנהגת האכילה בפרט, חולקו השבוע לכל הישיבות הגדולות בעיר. בפתח החוברת, אותה הפיק יועץ אגף התזונה למגזר החרדי במשרד הבריאות, הרב ניר כהן, מופיעות המלצות גדולי הפוסקים והתזונאיות הלאומיות.
סגן השר הממונה על הרשות לפיתוח כלכלי חברתי של המגזר החרדי במשרד ראש הממשלה, הרב אורי מקלב, שדאג למימון הפעילות בשיתוף עם משרד הבריאות ומחלקת פרויקטים עירוניים בעירייה, ברך על היוזמה וציין כי 'חוברת זו שעניינה הדרכה מקצועית נכונה לשמירת הגוף ובריאותו, בהתאם להלכה ולסדר היום של שומרי תורה ומצוות, היא צעד נוסף וחשוב מאין כמותו, אני משוכנע שהקוראים יודו על התכנים המקצועיים המוגשים בשפה בהירה. שמירת הבריאות וקדושת החיים היו מאז ומעולם ערכים נעלים ועד לפני זמן לא רב, לא נדרשו לעסוק בתזונה הנכונה משום שלא היה שפע רב כל כך של מאכלים ובפרט מאכלים מתועשים שחלקם מזיקים. גם אכילת מאכלים בריאים, בכמות העולה על הצורך איננה בריאה, והפכה להיות שכיחה משום השפע הקיים בדורנו".
ראש העיר הרב ישראל פרוש הוסיף על חשיבות העיסוק בבריאותם של תושבי העיר ובכלל, כי לאחרונה אנו עדים לכך ששומרי מצוות אינם שומרים על תזונה בריאה ועל אורח חיים בריא וסובלים מקשיים רבים שאפשר היה למנוע. הייחודיות של חוברת זו היא חיבור של ערכי התורה והדרכות גדולי ישראל לאורך הדורות. החוברת שמה דגש על חשיבותה של התזונה הבריאה באמצעות מבט על כל פרשה, תוך שימת לב לראייתם של הפוסקים, הפרשנים והדרשנים בהתייחסותם לנושא.
מנהל אגף החינוך הרב מרדכי בארי, שלח אגרת לישיבות ובה ציין 'זכינו בסיעתא דשמייא יצאה לאור חוברת העוסקת בחשיבות שמירת הבריאות והאכילה באופן הראוי והנכון. העיר אלעד זכתה לשמש קורת גג לאלפי בחורי ישיבה, ויחד עם זאת, גודל האחריות לבריאותם חל עלינו. מאחורי חוברת זו, עומדת הסכמתם של גדולי ישראל ומחובתנו להעביר את המסר החשוב לכל בחור ובחור. אנו בטוחים שהדברים יהיו לתועלת וישאו פרי להכניס בליבות הבחורים היקרים את חשיבות בריאות הגוף כהלכה.
ממחלקת פרוייקטים עירוניים נמסר, כי המחלקה תמשיך לפעול בכל הערכים קשורים לבריאות, החל מתזונה בריאה, עידוד לפעילות גופנית, העלאת חוסן נפשי , מניעת עישון ועוד. במטרה להנכיח ערכים של בריאות שיאפשרו העלאת הבריאות ומניעת מחלות.
תזונה בריאה היא מרכיב הכרחי וחיוני בשמירה על בריאות טובה ומניעת מחלות. בשנים האחרונות גדלה המודעות לפיקוח על התזונה, כחלק משמירת הבריאות ומתוך הבנה שמאכלים בריאים מונעים תחלואה ומוטב להקפיד עליהם ולא להידרש חלילה לתרופות, וכלשונו של הרמב"ם בהקדמתו לפירוש המשנה, 'צריך שיהיה השופט כרופא בקי, שכל זמן שיוכל לרפא במזונות, לא ירפא ברפואות'.