1,994 ילדים ובני נוער בגילאי 5-19 נפגעו בתאונות דרכים במהלך שנת הלימודים תשפ"ד, כך עולה מסיכום שערכה עמותת אור ירוק לבטיחות בדרכים, ערב פתיחת שנת הלימודים תשפ"ה. מהנתונים, המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי במשך שנת הלימודים החולפת נהרגו רח"ל בתאונות דרכים 49 ילדים ובני נוער, 350 נפצעו קשה ו-1,595 נפצעו קל.
באלעד נפגעו 5 תלמידים ותלמידות – כולן, בחסדי שמים, באופן קל. גם בהשוואה לערים אחרות – אלעד זכתה לסיעתא דשמיא. בראש העין נפגעו 5, 2 מהם קשה ו-3 קל. בשוהם נפגעו 6, כולם קל. במודיעין עלית – מצא תלמיד את מותו בתאונה, 2 אחרים נפצעו קל ו-2 אחרים קל. בביתר עלית נפגעו 8, 4 מהם קשה ו-4 קל. בבני ברק – 5 קשה ו-21 קל.
בשיא של תלמידים נפגעי תאונות דרכים מחזיקה העיר ירושלים. 144, 33 מהם קשה ו-111 קל, כפול ממספר הנפגעים בתל אביב, שם נהרג תלמיד, 18 נפצעו קשה ו-53 קל.
לצד הנתונים פרסמה עמותת 'אור ירוק' כללים להגעה בטוחה אל בית הספר ובחזרה
- ילד/ה עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד: לילדים אין את היכולת לקלוט את המתרחש בכביש ולאמוד נכון את המרחק מכלי הרכב שנעים בכביש, לכן חשוב להקפיד שילד/ה עד גיל 9 חוצה כביש עם ליווי מבוגר בלבד.
- מסלול בטוח: כשהילד הולך לבד אל בית הספר, חשוב שידע מהו המסלול הבטוח ביותר (לא תמיד המסלול הקצר הוא גם הבטוח) . חשוב לתרגל עם הילדים הליכה במסלול הבטוח ביותר, תוך צמצום חציית כבישים או הליכה בחניות.
- חציית כביש באופן בטוח: חשוב ללמד ולהדריך את הילדים לחצות רק כשהאור ברמזור ירוק. בחציית מעבר חציה לא מרומזר יש להדגיש בפני הילדים את החשיבות של המתנה לעצירה מוחלטת של כלי הרכב. חשוב להימנע מחציית כביש בין כלי רכב חונים, שכן שדה הראייה במקרה זה קטן גם לילד וגם לנהג, שמתקשה להבחין בילד.
- רכיבה בטוחה: יש לוודא שילד או הילדה אשר מגיעים לבית הספר באופניים, רוכבים אך ורק עם קסדה מתאימה למידת הראש ורכוסה היטב בכדי להגן מפני פגיעות ראש במקרה של נפילה או תאונת דרכים.
- בטיחות ברכב הפרטי: גם כאשר מסיעים את הילדים ברכב הפרטי לבית הספר יש לוודא כי הם חגורים בחגורת בטיחות ויושבים במושב מתאים במשך כל הנסיעה, אפילו אם זוהי נסיעה קצרה ביותר. בנוסף חשוב לוודא כי הילדים יורדים מהרכב רק מהצד של המדרכה ולא מהצד של הכביש.