ראש העיר הרב יהודה בוטבול: "מבצע הניקיון מתקדם כמתוכנן וימשך בחודשים הקרובים ואף יותר מכך ככל שיידרש" # הרחוב שלכם לא נוקה כהלכה? חסרים פחים? שומעים על השיפור ברחוב הסמוך ולא רואים אותו אצלכם? צרו קשר מיידי עם המוקד העירוני ופתחו פנייה!! #
בימים אלו מסכמת העיריה חודש ימים לתחילתו של מבצע הניקיון ל"שינוי תפיסת הניקיון בעיר" בו נכנס לתפקידו פרויקטור הניקיון מר יוסי פורטל מנכ"ל חברת פורטל אקולוגיה חברה המתמחה בפתרון בעיות תברואה, אשר לה ניסיון רב שנים בתחום, הפרויקטור נכנס לעיר יחד עם צוות נרחב של מנהל פרוייקט ושני רפרנטים שאמונים על הצלחתו של הפרוייקט. כדי לפקח על העבודה בצורה מיטבית הקימו אנשי החברה חמ"ל עירוני במשרדי העיריה עם מערכת בקרה מיוחדת, המקבלת את הנתונים מהשטח וממערכת המצלמות שהותקנו על משאיות הניקיון בעיר וכן את הפניות מהמוקד העירוני.
במשך החודש שחלף הצוות פועל לפי תוכנית עבודה מסודרת, שמתחילה השכם בבוקר עם ספירת העובדים, הצוות כלי התחבורה והמשאיות שנדרש כל קבלן לספק לעירייה לפי המכרז, ובמקרה של חוסרים נדרשים מידית להחלפה ותגבור, ממשיך בפיקוח על העבודה במהלך היום, וידוא שמשאיות הניקיון והפועלים עובדים כפי שנדרש מהם וכן טיפול בנקודות תורפה שהוגדרו מראש או כאלה שעלו מהשטח תוך כדי העבודה.
במסגרת הפרויקט הצוות נכנס לעסקים שונים הפועלים בעיר ודורש מהם לשתף פעולה ולדאוג לכך שפסולת העסק והקרטונים יונחו במקומם ולא ברחובה של עיר ובמידת הצורך נדרשים לעניין אנשי האכיפה בשיתוף פעולה עם מנהל השיטור העירוני מר יצחק אדרי. בנוסף על כך יצר הצוות שיתופי פעולה עם מנהלי המוסדות כדי לוודא שאנשי התחזוקה במוסד או המנקים לא יניחו את הפסולת בסוף היום ברחוב אלא בתוך פחי האשפה וכן לשיתוף פעולה עם התלמידים בדבר חשיבות השמירה על הניקיון.
בעירייה מדגישים שפניות המוקד של התושבים מקבלים מהצוות התייחסות ועדיפות עליונה ומטופלים מידית ע"י צוות הפרוייקטור וקבלני הניקיון. "הרחוב שלכם לא נוקה כהלכה? חסרים פחים? שומעים על השיפור ברחוב הסמוך ולא רואים אותו אצלכם? צרו קשר מיידי עם המוקד העירוני ופתחו פנייה!!", אומרים לנו בעירייה, "אנחנו מבטיחים לטפל בכל פניה. אל תהססו לדווח שוב ושוב על כל מחדל בניקיון, ואנחנו נשלח את הצוותים למקום".
במקביל, יצאה העיריה בקמפיין ססגוני תחת הכותרת "עושים סדר בניקיון" ובו היא מקיימת הסברה מסיבית על חשיבות שיתוף הפעולה של התושבים עם הפרויקט ודרכי הפעולה. הקמפיין המפורסם בעיתונים, לוחות המודעות ובקרוב גם על רכבי הניקיון, ובהמשך תצא במצבע רחב היקף לשיתוף פעולה יחודי של ההורים והילדים בנושא התברואה והניקיון.
בשיחה עם אנשי הפרוייקט העירו את תשומת ליבנו להעברת כמה תובנות שעולות מעבודתם בשטח לשיתוף פעולה עם התושבים. הראשונה שבהם היא הנחת האשפה בפחים. "ישנה תופעה שרווחת בעיר שכשהפחים נמצאים בתוך חדרי האשפה, התושבים מניחים את האשפה בחוץ או על הרצפה וזה לא אמור להיות כך, חבל!. זה משנה את כל המראה של העיר, וגורם למפגע תברואתי חמור. העיריה תגברה את הפחים בחדרי האשפה במאות פחים חדשים, והיכן שחסרים פחים ניתן לפתוח קריאה במוקד העירוני ולקבל מענה מידי על כך ולכן אנו מבקשים מהתושבים להניח את שקיות האשפה בתוך הפחים שנמצאים בתוך חדרי האשפה." אומר לנו מנהל הפרויקט בשטח מר לידור עבדו.
בעירייה מציינים שישנה תופעה נרחבת כמעט בכל חדר אשפה בעיר שתושבים שחוששים לזרוק שאריות לחם מניחים לחם סביב הפחים ועל הגדרות, דבר הגורם להיפך לביזוי חמור של הלחם שנופל ונזרק על הרצפה והפועלים של פינוי האשפה מטאטאים אותו לתוך משאית האשפה בביזיון רב. "בשיחה עם רבני העיר נאמר לנו שההנחיה ההלכתית היא לשים את הלחם בתוך שני שקיות ולהניחן בתוך הפח, כשזו הדרך היחידה הראויה להשלכת לחם", אומרים בעירייה.
בנוסף נבקש מתושבי העיר להשתדל להיות סבלניים כלפי עובדי התברואה ונהגי המשאיות. עובדי התברואה עובדים שעות נוספות להצלחת הפרויקט ובשונה מהעבר מתחילים את עבודתם בשעה מאוחרת יותר (שש בבוקר) ולא כפי שהיה קודם כדי לא להפריע למנוחת התושבים לפנות בוקר כדרישת מס' תושבים שהגישו עתירה בעניין וכפי שדורש החוק. לכן עקב צפיפות הזמן, נאלצים הפועלים לעיתים לחסום לזמן מועט את הכביש או הגישה לחניה. הציבור נקרא להתאזר בסבלנות ולתת לצוות לבצע את עבודתו, כדי לנקות את העיר עבור כולנו.