משרד התקשורת: טיב הקליטה הסלולרית בעיר – 100%

מבקר המדינה העלה: 63% מתושבי העיר דיווחו על תקלות

עיריית אלעד היא מהרשויות היחידות המודעות למצב הקליטה בתחומה

63% מתושבי העיר שהשתתפו בסקר מייצג שערך משרד מבקר המדינה דיווחו על תקלות שחוו בקליטת התקשורת בעיר. 46% מבין הנשאלים הגדירו את טיב הקליטה הסלולרית כ'בינונית' או 'אינה טובה בבית'.

תוצאות הסקר, שנועד לבדוק את טיב הקליטה הסלולרית בארץ, נחשפו בדו"ח מפורט שפרסם השבוע מבקר המדינה, מר מתניהו אנגלמן, אודות תשתיות התקשורת הסלולרית, מצביע על פער משמעותי בין נתוני משרד התקשורת, המבוססים על 'תחזיות' שהגישו לו חברות הסלולר – לבין המציאות בשטח ועל הצורך בהצבתן של אלפי אנטנות נוספות בכל רחבי הארץ – להבטחת קליטה ראויה של השיחות המתבצעות ברשתות הסלולריות.

בסקר שהקיף 18 רשויות מקומיות עולה כי 50% מכלל 2,139 המרואיינים בהיקף הארצי דיווחו על תקלות שחוו כאשר ניסו להתקשר בטלפון סלולרי בביתם במהלך החודש שלפני הריאיון: 28% לא שמעו כראוי; 25% דיווחו שהשיחה נותקה באמצע עקב חוסר קליטה ו-23% טענו כי לא הצליחו להתקשר או להוציא שיחה. באלעד הגיע כאמור שיעורם של המדווחים על התקלות הללו ל-63%. בבית שמש, לצורך ההשוואה – עמד שיעור 'בעלי התקלות' על 72%, בחריש על 75 אחוז.

הדיווחים על קליטה סלולרית לא טובה בולטים ביישובים הערביים רהט 78% ובאקה אל-גרבייה 74% חריש 61%, בית שמש  עם 37% ואלעד – 35%. גם בהרצלייה, שבה על פי הסקר מצוי השיעור הגבוה ביותר של תושבים הנהנים מקליטה טובה מחוץ לביתם, מסרו 11% מהתושבים שהם סובלים מקליטה בינונית או לא טובה.

בראש רשימת 12 הרשויות המקומיות ה'מודעות' למצב הקליטה הבעייתי בתחומן מונה מבקר המדינה בדו"ח שלו את עיריית אלעד, אך עם זאת הוא מציג אותה כמי שגבתה כדמי שכירות ממוצעים עבור הצבת מתקני שידור בשטח שיפוטה 2,083 ₪ לחודש, לעומת 10,583 ש"ח שגבתה עיריית הרצליה, על אותם מתקנים.

בין המלצתיו של המבקר: שהרשויות המקומיות ידאגו להציב את האנטנות על בניינים ומתקנים השייכים להם ומשרדי הממשלה הנוגעים בדבר (תקשורת, איכות הסביבה, בריאות) יערכו הסברה מקיפה בנושא הקרינה הבלתי מייננת מהאנטנות הסלולריות.

דילוג לתוכן