עם כניסת הפעימה השלישית והאחרונה של התחבורה הציבורית באלעד, מתייצב סגן השר במשרד התחבורה הרב אורי מקלב לראיון בלעדי ל'קוראים אלעד': "הפעימה הנוכחית משלימה את מפת התחבורה החדשה והמהפכנית בעיר"
"פעימת השירות הנוכחית הינה הפעימה השלישית והאחרונה שתוכננה כחלק ממכרז התח"צ שבוצע בעיר לפני כשנה וחצי ובו החלפנו את המפעיל מחברת קווים למטרופולין. במכרז שודרגו כלי התחבורה איתם החברה מפעילה את השירות, החברה הצטיידה ורכשה כלים חדשים, הרחבנו את השירות באופן מהותי ויצרנו מפה תחבורתית ראשונה לעיר זה שנים רבות. במסגרת המכרז גם הוספנו קרוב לתשעת אלפי קילומטרים של נסיעה נוספים, שמאפשרים מעל 200 נסיעות עירוניות ו-100 נסיעות בין עירוניות בכל שבוע, למשתמשי התח"צ בעיר. זהו מהפך של השירות ושדרוג משמעותי", אומר סגן שר התחבורה הרב אורי מקלב ל'קוראים אלעד'.
מה יתחדש ב'פעימה השלישית'?
הרב מקלב: לראשונה בימים אלו אנחנו משלמים את המפה התחבורתית המלאה והחדשה של העיר ואני רוצה להתעכב על זה ולהסביר את המתווה, קודם כל, באופן כללי. רשת התחבורה כוללת שירות עירוני טוב ומלא ברחבי העיר באוטובוסים מונגשים ונמוכי קומה לרווחת הנוסעים, שירות פרוורי חלקי בעיר לערים הקרובות כמו בני ברק וכדומה, ושירות בין עירוני מנקודות הקצה בעיר. באמצעות מפת התחבורה החדשה יכולים הנוסעים לנסוע בין היעדים השונים, לבצע החלפות ובעיקר להגיע מהר יותר ממקום למקום.
דבר נוסף שאנחנו מקדמים היום ברחבי הארץ וגם באלעד, אלו תחנות מסודרות ליציאת הנסיעות. כדי לתת שירות טוב ואיכותי יש צורך בנקודות קצה עם מבני מנוחה לנהגים, חדרי שירותים, אוטובוסים במסוף, כדי שניתן יהיה לתגבר נסיעות באופן מיידי. הדבר קיים בכל הארץ ואין שום סיבה שעיר חשובה כמו אלעד תופלה לרעה ולא תהנה משירותי תחבורה יעילים כמו בכל עיר אחרת. השאיפה שלנו היא לייצר תחנות מרכזיות בכל הריכוזים החרדים. עשינו את זה עכשיו בירושלים עם הקמת 'תחנת הארזים'. אנחנו מאשרים כרגע ומתחילים לבנות מרכזית בכניסה לבני ברק. במודיעין עילית נבנה מסוף תחבורתי בכניסה לעיר וגם כאן באלעד אנחנו מקימים תחנת קצה יעילה שבהמשך תתפתח למסוף תחבורתי של ממש. במקביל אנחנו מובילים בשנים האחרונות מגמה של קיצור השירות בתוך הערים כדי לקצר את זמני הנסיעה בתחבורה הציבורית במטרה לייצר היררכיה תחבורתית בעיר. כאן בעיר לקחנו את זה צעד אחד קדימה כדי לקצר את זמני הנסיעה כדי שלא כל קו יתפתל בכל העיר.
כיצד זה יתבצע למעשה בשטח?
הרב מקלב: הסדרת נקודת הקצה של הקווים ומבני הנהגים זוהי נקודה מרכזית בפעימה הזו. עד היום הקווים יצאו באמצע רחוב בן זכאי. יציאת אוטובוסים מאמצע רחוב ראשי בעיר, הוא בעייתי מאוד. לא ניתן להתחיל מסלול באמצע הרחוב, צריך להיות מקום מוסדר לנהג לאפשר לו את העבודה שלו לסיים את המקום במסוף עם חדר מנוחה ושירותים ולכן הסטנו את מרבית הקווים לנקודות המוצא למסוף. הסטת הקווים יצרה לנו אתגר לא פשוט ויחד עם הרשות המקומית יצרנו באלעד מתווה חדש לקווים הנוסעים לבני ברק ופיצלנו את העיר לשני צירים, הציר הצפוני והציר הדרומי. היום יש שני קווים חדשים 163 ו-263. כאשר הקווים ההיסטוריים 180 ו-280 יסעו לאורך ציר יהודה הנשיא – הציר הצפוני והקווים החדשים יבצעו את ציר בן זכאי הדרומי.
האם השינוי לא ישפע על תדירות הנסיעות?
לא פיצלנו את התדירות של הקווים הקיימים לשני חלופות, כי זה לא היה נותן שירות טוב, אלא הוספנו שירות והתאמנו את התדירות ההגיונית על פי בחינות אנשי המקצוע הטובים והיעילים במשרד התחבורה שבדקו מה שעות השיא ומה שעות השפל, מה הביקושים בכל ציר וציר וכדומה. היתרון בזה הוא מהירות הנסיעה. האוטובוסים לא יאלצו לעבור בכל העיר. יחד עם זאת אנחנו ערים לכך שיש משמעות לתדירות שכביכול נפגעת ולכן יצרנו בתכנון מדרג שהקווים לא יצאו שניים- שניים אלא מדורגים, כדי שמי שיצטרך יוכל להשתמש בציר השני. את ההחלפות ניתן לעשות בשירות העירוני בבני ברק שגם אותו תיגברנו באופן ממשי בזמן האחרון. כך גם להיפך, כל מי שנוסע לאלעד יוכל לעלות על כל אחד מהקווים ולבצע החלפות בתוך השירות העירוני. בשורה נוספת: השירות העירוני יוארך עד לשעה אחת בלילה.
אנחנו כמובן נעקוב אחר המתווה של חלוקת העיר לשני צירים ונוודא שהדבר נעשה בצורה טובה.
@תדירות קוי ב"ב עלו ב-10%
לפי הבדיקות שערכנו, עד כה יצא קו 180 כל 20 דקות וקו 280 כל 12 דקות. מלוחות הזמנים של הפעימה השלישית עולה שקו 180 יצא כל 35 דקות וקו 280 כל 20 דקות, כך בערך. הקו החדש 163 ייצא בערך כל שלושת- רבעי שעה וקו 263 ייצא ככל חצי שעה. האם נראה לך הגיוני לקצץ את תדירות קוי 180 ו-280, ולהוסיף תדירות נמוכה כל כך בשני הקוים הנוספים?
הרב מקלב: הרציונל הוא שני מסלולים, מסלול צפון ומסלול דרום. שניהם יחד מספקים מענה כל רבע שעה עשרים דקות. כאשר ישנו רק מסלול אחד, אז צריך תדירות גבוהה יותר. אך כשאתה מפצל לשני מסלולים בעיר, אז התדירות לכל מסלול יורדת, אבל שניהם יחד הם לפחות 10% יותר ממה שהיה עד כה. אדם שעומד על ציר דרום שירצה לנסוע דווקא בשעה של מסלול צפון, יצטרך להגיע לשם ולהפך או לחכות לנסיעה במסלול שלו.
כפי שאנו, התושבים, מכירים את מערך הנסיעות. לא נקבל כאן מענה מושלם לכל הביקושים. זאת עיר שמרבית תושביה נוסעים אך ורק בתחבורה הציבורית, וחלק ניכר מהאוטובוסים לא עוצר בתחנות שביציאה מהעיר, בגלל צפיפות וריבוי נוסעים.
הרב מקלב: ברגע שתהיה עליה בביקושים, אני מאמין שגם השירות יתוגבר ויתסוופו נסיעות נוספות. בסוף צריך מסלולים קצרים ומהירים בתוך העיר. לצורך הדוגמה, בבית שמש מסלול הנסיעה בתוך העיר הוא 50 דקות מהיציאה מהעיר ולבני ברק מגיעים משם בנסיעה של 35 דקות. זה חסר הגיון כמובן. לכן מייצרים מסלולים קצרים ומהירים בתוך העיר. ואכן כמו שאמרת, התח"צ בארץ עדיין רחוקה משלמו.משרד התחבורה מתמודד עם תקציבים מקוצצים, עם צפיפות עצומה בכבישים ובעיות נוספות איתן מתמודדות כל החברות כמו מחסור חמור בנהגים וכו'. יחד עם זה אנחנו משקיעים בציבור הנוסעים החרדי ובפרט באלעד משאבים עצומים לפתרון הבעיות.
בינה מלאכותית ככלי עזר לתחבורה
דבר נוסף שעשינו פה, וזהו דבר שאנחנו עושים אותו באלעד לראשונה בארץ כפיילוט שאם יצליח נעתיק אותו לערים נוספות, זיהינו באמצעות כלי בינה מלאכותית הקיימים במשרד שינוי דפוסי נסיעה בין אמצע השבוע לנסיעות סופ"ש, כאשר נסיעות אמצע השבוע מאופיינות בנוסעים היוצאים למקום העבודה, ביקורי משפחות או חתונות, ואילו בסופי השבוע הנסיעות יותר מתאפיינות במשפחות ילדים ומזוודות הנוסעים לשבת. בשל כך יצרנו מסלולים קצרים בתוך העיר באמצע השבוע, כאשר בסופי השבוע הקווים יסעו במסלול ארוך יותר בעיר כדי להקל על הנוסעים בעיר. כמו כן בשירות לירושלים בוצע שיפור, קו 277 יקבל את מירב התדירות דרך ציר 443 ו 577 יהפוך לקו מהיר לכניסה לירושלים, אני חייב לציין שראינו בבית שמש שהפעלנו את קו 600 לירושלים שהביקוש לא מפסיק לצמוח, כי הוא קו מהיר. אנשים מעדיפים שירות מהיר וזמין, ולכן אנחנו משיקים את קו 577 במתכונת החדשה, בו מורידים את הנוסעים בכניסה לעיר ובמרכזית הארזים.
הבשורה הנוספת הוא שהשירות העירוני תוגבר לאורך שעות הפעילות. ותיקי אלעד מכירים את התגלגלות של השירות לאשדוד. היתה דרישה לקו ישיר לאשדוד ללא תחנות ביניים, ואכן פתחנו קו חדש של נסיעה ישירה לאשדוד. פיצלנו את קווי סופ"ש לנתיבות ואופקים, כך שיהיה קו סופ"ש נפרד לנתיבות וקו נפרד לאופקים, וזה בהמשך לפיצול שנעשה לחיפה ורכסים, שיפור תדירות של קווי סופ"ש והמסלולים בעיר המתאימים לימי הנסיעה ואופי הנסיעה.
@פרסום לוחות הזמנים: אתגר משפטי שאנו עובדים עליו
מדוע המשרד נמנע מלפרסם לוחות זמנים מדויקים כפי שהיה עד כה?
בעבר קרו כמה מקרים כולל לאחרונה בהם פורסמו זמני נסיעות מדוייקים שלעיתים לא תאמו את הרישוי של משרד התחבורה. זה קורה בגלל שינויים מקומיים שקשה לעקוב אחריהם. היועץ המשפטי קבע כי פרסום לוחות הזמנים מהווה התחייבות לנסיעה ולאור העובדה שלעיתים קורים שינויים ואילוצים, אני לא מדבר על אי ביצוע אלא על שינויים באישור הסותר את לוחות הזמנים, לכן בשלב זה ניתנה ההנחייה שלא לפרסם זמנים מדוייקים. אנחנו עמלים למצוא פתרון יצירתי לכך. כמובן שעדיין קיימת האפשרות מול מוקדי המידע ו'קל קו', בהם ניתן לשמוע את זמני הנסיעה המעודכנים, זה אתגר משפטי שאנו עובדים עליו.
האם קיימת התקדמות משמעותית של פתרונות תחבורה אחרים עבור תושבי אלעד?
בוודאי, התוכניות העתידיות לעיר אלעד הינם נרחבות. הדברים לוקחים זמן והם כעת בשלבי הליכי התכנון, אני לא חושב שנצליח בראיון הזה לגעת בכולם, אך באופן כללי אנחנו כתפיסה משנים את מדיניות התחבורה בארץ, כמו מערכות הסעה המוניות, הרכבת הקלה כדוגמא. אני רואה בכך חשיבות עליונה בקידום מערכות אלו בציבור החרדי, זהו דבר שבמשך שנים לא ניתן עליו הדגש ואנחנו חושבים כי זה הפתרון האמיתי להביא כלי הסעה המונית לריכוזים החרדים שיש להם תעדוף תנועה ואלעד היא חלק מהמקומות בהם אנחנו מקדמים את זה.
@ניתן להגיש תלונות והצעות ללשכתי האישית
במערכת "קוראים אלעד" התקבלו תלונות רבות על שינויים במסלול באופן פתאומי לאור אירועים בדרך, כגון חסימות כבישים וכו', דבר שלא קורה, או קורה פחות, בחברות הסעה אחרות…
אני רואה בחומרה רבה שינויי מסלול שלא מבוצעים בתיאום ובאישור גורמי המקצוע והממונים. הנושא חודד מספר פעמים מול החברה. משרד התחבורה מחזיק מרכזי ניהול תנועה שמטרתם לנהל את התנועה במקרים של הפגנות וכדומה כי למנוע מצב שכל נהג עושה ככל העולה על רוחו. יש תיק אירוע לכל מצב. יש נהלי עבודה מסודרים במקרה שיש הסטת מסלול נסיעה בעקבות אירועים חריגים. ההנחיה היא שהשימוש יעשה בצורה ממדודה ושקולה, אני שומע את התלונות על כך ונבדוק את ההתנהלות. וחשוב לי לציין לקוראים משתמשי התח"צ כי הם מוזמנים לשלוח תלונות ו/או תיעוד ממקרים כאלה ללשכתי והנושא יבדק.
פורסם לאחרונה שבכוונתך לדאוג לכך שמשרד התחבורה ישלם לחברות התחבורה, גם לפי שביעות רצון הנוסעים מהחברה. מתי זה ייושם בפועל?
אני שמח על השאלה על שינוי שיטת התשלומים. מחובתנו כמשרד לתת קודם כל את השירות הטוב ביותר לנוסעים, זאת המטרה הראשונה שלנו. מאחורי זה יש שרשרת שלמה של דברים שצריך לעשות, כמו לוודא שיש נהגים, צריך תשתיות תומכות תחבורה ציבורית, נתיבי העדפה, מבנה נהגים, תחנות קצה וגם הסכמים עם המפעילים שיביאו לידי ביטוי את התמריץ המשרת טוב את הנוסעים. צריך להבין שהמפעילים הן חברות כלכליות שצריכות להרוויח, אבל מוטל עליהן לשרת את המטרה העליונה שהיא מתן שירות טוב לנוסע. כשמפעיל נותן שירות טוב לנוסעים, זה צריך לבוא לידי ביטוי ברווחיו ואם לא, שגם כן זה יבוא לידי ביטוי. זה כולל תמריצים כלכליים לשירות טוב ותמריצים כלכליים שליליים לשירות לא טוב. זה חלק מהדברים שאנחנו עובדים עליו כעת, כדי להגיע למטרה של מתן שירות טוב לנוסע.
כיצד ניתן לפנות אליכם להגשת תלונות, הערות או הצעות ליעול התחבורה באלעד?
בהחלט. אני רוצה לעודד את הציבור לפנות ולהתלונן למוקדי התחבורה של משרד התחבורה, ב*8787. מוקד ייעודי הנותן מענה בכל שעות פעילות התחבורה הציבורית, בו גם ניתן להתלונן ולדווח על תקלות. במקביל ניתן לפנות בכל עניין אל לשכתי במספר 02-6663333 בשעות הפעילות המקובלות. ניתן לפנות אל לשכתי גם במייל: umaklev@knesset.gov.il