על פי מדידות שונות ירדו בעיר כ-150 מ"מ של משקעים ופרט לחילוצים ממעליות ומבתים לא נרשמו ב"ה אירועים חריגים
ה'כרמל', לא פסחה גם על אלעד ועל פי מדידות שונות ירדו בעיר בימי הסופה כ-150 מ"מ של גשם. למרות הכמויות המבורכות של גשמי הברכה, שהפכו את נחלי הסביבה לזורמים בצורה שלא זכורה גם לזקני אלעד. בתוככי העיר באופן יחסי כמות ההצפות והסתימות בניקוזים, היתה מינורית. יחסית לכמות המשקעים, שהיתה גבוהה במיוחד, נוצרו הצפות באזורים רבים בארץ. גם באלעד, היה חשש מוקדם מכך שבנקודות המועדות להצפות, כמו רחוב אבן גבירול או הגינה ברחוב רבנו סעדיה גאון, גם הפעם תיווצרנה סתימות ורחובות יוצפו במים שיקשו על הרכבים והולכי הרגל לעבור בצורה בטוחה.
בעירייה אומרים כי בסייעתא דשמיא, ההיערכות המוקדמת, לצד נוכחות הצוותים בשטח כל ימי הגשמים, הוכיחו את עצמם.
מספר ימים קודם הסופה, נערכו באגף שפ"ע בצורה חסרת תקדים, לצד ניקוי כל בורות הניקוז והסרת מפגעים, הוזמן ציוד מיוחד למהלך ימי הסופה. כן הוצבה, בשיתוף פעולה עם תאגיד מיתב, ביובית המותאמת לפעילות תחת גשם וברד, והצוותים הסתובבו במהלך הגשמים החזקים ביותר בין הרחובות ונקודות הניקוז, ופתחו במהירות את הניקוזים במקומות המועדים.
ראש העיר הרב ישראל פרוש שהצטרף אל הצוותים, הודה להם על ההיערכות, ואמר כי התשתיות העירוניות עמדו במשימה ולא נוצרו הצפות מסוכנות.
ב"איחוד הצלה" ובארגון "ידידים" דווח על מספר קריאות לחילוץ ממעליות ומבתים כתוצאה מגשמי הברכה, שנענו במהירות וביעילות. בין היתר טיפלו מתנדבי ידידים בסיוע לזקנים ובודדים שבביתם היו הצפות של מים ובעיות חשמל.