מספר הרשויות מהם מגיעים ילדים עם צרכים מיוחדים למוסדות חינוך בעיר הגיע עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג לשיא חדש – 24 לעומת 18 בשנת הלימודים החולפת * לעומת זאת פחת מספר התלמידים והתלמידות היוצאים ללמוד מחוץ לעיר * וגם: המוקד הטלפוני שהופעל השנה לראשונה על ידי אגף החינוך העניק מענה למאות הורים שפנו לכלל המחלקות
"עיר הישיבות" היא מעתה גם "עיר החינוך המיוחד". מנתוני אגף החינוך העירוני עולה כי מספר הישובים מהם מגיעים ילדים עם צרכים מיוחדים למוסדות חינוך בעיר הגיע עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג לשיא חדש – 24, מצפת ועד ביתר עלית. רשימת הישובים כוללת גם את הערים הקרובות ראש העין ופתח תקווה, שוהם, יהוד וקריית אונו, רמת השרון, רמלה ורעננה לצד ערים רחוקות יותר כמו עמנואל, באר יעקב, חריש, נתניה, חדרה, חיפה והמועצות האזוריות דרום השרון, שומרון, מטה בנימין ונחל שורק. בשנת הלימודים החולפת עמד מספר הישובים הללו על 18.
מהנתונים שהציג מנהל אגף החינוך הרב מרדכי בארי עולה כי חלק מהתלמידים והתלמידות הללו נמצא בעיר בתנאי פנימייה, אך רובם הגדול מוסעים מדי יום מבתיהם לאלעד וחזרה, עם מלווים.
עוד עולה כי מלבד המסגרות לחינוך מיוחד הפועלים בעיר – 'אוהל אשר' 'עטרת עמרם' 'אור החינוך', 'אור החינוך גבעולים' ו'ישיבת אור החינוך תורה בנועם' – פועלות בעיר כיתות חינוך מיוחד לבנות בבתי הספר היסודיים 'שירת שרה', 'בית מרגלית' ובתיכון 'אור האמת'. ולבנים בבתי הספר היסודיים איילים בנים, 'תורת חסד', 'דעת יוסף', 'מקדש מנחם- חב"ד' ובישיבה התיכונית 'ראשית חכמה', בהם התלמידים והתלמידות מקבלים מענה באמצעות 'סל אישי' הכולל סייע או סייעת צמודים.
ההתפתחות המרשימה הזו מתבטאת גם בעובדה כי לעומת העלייה הגדולה במספר התלמידים והתלמידות הבאים מחוץ לעיר, פחת בשנים האחרונות באופן ניכר מספר התלמידים והתלמידות בעלי צרכים מיוחדים שנאלצים לצאת מדי יום למסגרות חינוך מחוץ לעיר וזאת אפילו לעומת שנת הלימודים שחלפה. הרב בארי ציין לשבח את העבודה המאומצת והמסורה אותה מובילה מנהלת מחלקת חינוך מיוחד הגב' קריצלר שפועלת לאורך השנה לרווחתם של ילדי החינוך המיוחד ובני משפחותיהם. במהלך חצי השנה האחרונה היא ערכה מפגשים אישיים עם כל ההורים הנוגעים בדבר למציאת מסגרת לימודים מתאימה לילידיהם בעיר, כדי לחסוך מהם את טלטולי הדרך.
"מעבר לפתרונות הזמינים בראש ובראשונה עבור ילדים מהעיר, מדובר בתחום המעניק אפשרות תעסוקה למאות תושבים ותושבות מהעיר, תוך התמקצעות בחינוך המיוחד" אומר הרב בארי ומעריך כי מגמות השילוב של תלמידים ותלמידות בעלי צרכים מיוחדים במסגרות ה'רגילות' תלך ותתרחב משנה לשנה, יחד עם גידול במספר המתדפקים על דלתותיהם של המוסדות הייעודיים לילדים ולילדות אלו.
"מחלקת החינוך המיוחד העניקה מענים רבים עד הימים האחרונים שלפני פתיחת שנת הלימודים, להורים שתכננו להתחיל את השנה בחינוך רגיל ובקשו לבדוק אפשרויות או מענים בחינוך המיוחד. לולי ההיערכות המוקדמת שהחלה כבר באמצע החורף והירתמותם של מנהלי המחלקות והעובדים המסורים שנתנו את כל מרצם, לא היינו מברכים כעת על המוגמר בשנת לימודים שנפתחה ב"ה כסדרה, הן במוסדות החינוך המיוחד והן בשאר מוסדות החינוך בעיר. ועל כך נתונה להם תודתנו בשמם של אלפי התלמידים והוריהם" מסכם מנהל אגף החינוך.
יצויין כי פעילות נוספת התחדשה השנה כאשר השנה, כזכור, יזם האגף פתיחת מוקד טלפוני שפעל במטה פתיחת שנת הלימודים, כאשר עובדי האגף, על מחלקותיו השונות, עמדו מוכנים לקבלת שיחות ופניות מתושבי העיר.
באגף החינוך מספרים כי המהלך אכן היה מוצלח מאוד כאשר בתחילת השבוע נרשמו מאות פניות מהורים ותושבים בכל הנושאים שקשורים לפעילות המחלקה, ושאלות בנוגע למיקומים מדויקים של מוסדות החינוך, גם כאלה שנחנכו השנה לראשונה, וכן שלל פניות במגוון תחומים. הפניות קיבלו מענה מהיר ויעיל, משום שהעובדים היו מוכנים מראש למתן מענה יעיל בתוך פרקי זמן קצרים לפונים.