באופן מפתיע – הנסיעות בקווי אלעד שלא בוצעו ושיצאו באיחור – אינן ה'שיא' לרעה של חברת האוטובוסים, הכלול בדו"ח החצי שנתי של 'הרשות הארצית לתחבורה ציבורית'- דו"ח שבעקבותיו נקנסה מטרופולין ב-22.5 מיליון שקלים!!
'שיא' חדש של 'שיאים' לא מחמיאים קצרה חברת התחבורה הציבורית "מטרופולין" בשבוע האחרון: בדו"ח של 'הרשות הארצית לתחבורה ציבורית' לסיכום המחצית הראשונה של שנת 2024 למניינם, הוענקו לה 3 מה'שיאים' הללו: 3% מכלל הנסיעות שלה בתקופה זו כלל לא יצאו לפועל וב-6% נוספים הם לא יצאו במועד שנקבע בלוח הזמנים ו'ציון המפעיל' שלה היה הנמוך ביותר מבין 27 חברות התחבורה הציבורית: 57.35, כשהממוצע הארצי עמד על 72.73. הציון הספציפי לאשכול המשותף בקעת אונו – אלעד עמד על 62.65.
כל ה'שיאים' הללו, המהווים מרכיבים חשובים בשירות הלקוי לנוסע, הניבו לחברת האוטובוסים 'שיא' שלילי רביעי: היא נקנסה על ידי משרד התחבורה בכ־22.5 מיליוני שקלים.
החברות הבאות מבחינת אי ביצוע הנסיעות שלהם הן "דן" שלא ביצעה כ-1.9% מהנסיעות שלה; "תנופה", שלא ביצעה כ-1.65% מהנסיעות שלה בפרוזדור ירושלים ובשומרון; והחברות "אלקטרה אפיקים" ו"קווים", שלא ביצעו כ-1.4% מהנסיעות שלהן.
אם חשבתם שהקווים הבעייתיים ביותר של חברת "מטרופולין" הם 'קווי אלעד'- נכונה לכם הפתעה: הקו המזולזל ביותר בחברה זו הוא 7, ממסוף עתידים (רמת החיל) למרכז הרפואי 'שיבא' בתל השומר, החוצה בדרכו את בני ברק ומשרת בעיקר את תושבי בני ברק. אחת מכל חמש נסיעות בקו זה לא יצאה בזמן – (כלומר איחרה או הקדימה ביותר מ-20 דקות או לא יצאה כלל, ע"פ הדו"ח). קווים נוספים של "מטרופולין" הזוכים לאזכור שלילי במיוחד בדו"ח הם קו 19 באזור השרון וקו 650 בין השרון לחולון. ב'קווי אלעד' – על פי הדו"ח, לא בוצעו בתקופה הנסקרת 'רק' 2.3% מהנסיעות המתוכננות.
הפתעה נוספת באותו דו"ח היא הציון הקרוב לממוצע הארצי שהעניקו הנוסעים לחברת "מטרופולין" ב'שביעות הרצון' שלהם משירותי חברות האוטובוסים שלה. הציון הנמוך ביותר הוענק לחברת 'קווים' (שהפעילה את קווי 'אשכול אלעד' לפני 'מטרופולין') והבאות בתור עם ציונים מעט טובים יותר היו תנופה, ודן. את הציונים הגבוה ביותר קיבלו אגד ולאחריה סופרבוס ובמקום השלישי אלקטרה אפיקים.
האכיפה של 'הרשות הארצית לתחבורה ציבורית' כוללת ניטור נסיעות באמצעות בקרה אלקטרונית על המעבר בתחנות לאורך הקו, וביציאה בזמן מתחנת המוצא, פניות ציבור עליהן נדרשת חברת האוטובוסים להגיב, בקרה על ניקיון, שילוט, ותפעול הקווים. כן נבדקות חריגות מהמסלול, לאחר שהתברר כי נסיעות רבות יוצאות מתחנת המוצא ו"נעלמות" בדרך ממעקב משרד התחבורה. במקביל נבחנות גם התשתיות והמסופים עליהם אחראיות חברות התחבורה הציבורית.
מחברת מטרופולין נמסר בתגובה: "אנו ערים לכך שבתקופה זו רמת השירות נפגעה ובכדי לשפרה מושקעים משאבים רבים, כפי שכבר ניתן לראות בעליית דירוג שביעות רצון הנוסעים המשתקף בסקר שערך משרד התחבורה. אזורי הפעילות של החברה רווים בפקקים חריגים, הנגרמים בין השאר בשל ההפגנות הרבות והבלתי צפויות ועבודות תשתית. החברה תמשיך להשקיע משאבים רבים בשיפור השירות לנוסעים".
אגב: את המקום השני ברשימת הקנסות תופסת חברת "תנופה" שנקנסה ב-14.5 מיליון שקל ואחריה בסדר יורד "דן" שנקנסה ב-11 מיליון, "סופרבוס" ו"קווים" שנקנסו ב-4.7 מיליון כל אחת, "אגד" עם 4 מיליון ו"אלקטרה אפיקים" שנקנסה ב-3.4 מיליוני שקלים. הסך הכולל של הקנסות לתקופה של חצי שנה הסתכם ביותר מ-81 מיליון שקלים.
מסגרת
"מטרופולין" חויבה (גם) בפיצוי לנוסע שהמתין לשווא בתחנה
"הנשכרת היחידה מהקנסות המוטלות על חברות התחבורה הציבורית היא קופת המדינה. לנוסעים, שנאלצו להמתין לאוטובוס שבושש מלהגיע או לא הגיע כלל – אין פיצוי אפילו בכרטיס נסיעה עירוני על גזל הזמן ומריטת העצבים, או על השימוש באמצעים חילופיים כדי להגיע ליעדם – עבודה, לימודים או כל יעד אחר – בזמן" אומר ר.מ., תל אביבי המשתמש בתחבורה ציבורית על בסיס יומיומי, שאחרי המתנה בת 45 דקות לקו 48 של חברת 'מטרופולין' מרעננה לתל אביב שלא נראה באופק, החליט להיעזר במונית 'ספיישל' כדי להגיע לפגישה המתוכננת בתל אביב. "הנסיעה עלתה 102 שקל. פניתי למוקד של החברה וביקשתי החזר. המוקדנית הציעה לי שובר קניה של חמישים שקל, אבל לא כ'פיצוי'. סרבתי והחלטתי לתבוע אותם בבית המשפט לתביעות קטנות, לא רק על ההוצאה, אלא על 850 שקלים, שמתוכם 50 הם אגרה של בית משפט. 102 על המונית, ועוד 700 על הזמן שבזבזתי. החברה ניסתה לדחות אותי על הסף בטענה שיכולתי להשתמש בקווים חילופיים כדי להגיע ליעד, במקום לנסוע במונית. הם רק שכחו לציין אלו קווים חילופיים עוברים בסביבת התחנה בה המתנתי. כפשרה הציע השופט ש'מטרופולין' יפצו אותי ב-500 שקלים, והסכמתי. כדי שלא לבזבז את הזמן. התלבטתי אם לבקש פסק דין מנומק, ולא רק פיצוי פשרה. אבל שוב, לא רציתי להטריח את בית המשפט בסאגה הזו. מטרתי היא שעוד אנשים יידעו שהם יכולים לעמוד על הזכויות הצרכניות שלהם".
שינויים במסלולי הנסיעה:
החל מיום שישי הקרוב כ"א במר חשוון קו 281 ישנה את מסלולו בעיר מודיעין עילית, בנוסף החל מיום ראשון כ"ג במר חשוון קו 408 ישנה את מסלולו בעיר בית שמש. מומלץ לנוסעים להתעדכן בקווי המידע.