שרת הפנים לא קיבלה את המלצת "ועדת הגבולות" לספח חלק מאדמות כפר סירקין לאלעד

מאת Ariel Palmon - נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10958401
מאת Ariel Palmon – נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10958401

הסתפקה בהעברת 330 דונם מ'יער אלעד' הסמוך לקיבוץ נחשונים לשטח שיפוטה של העיר ועוררה את זעמם של אנשי הקיבוץ הדורשים "להמיר" את השטח שנלקח מהם – בלמעלה מאלף הדונמים לכיוון היישובים מזור וגבעת כח, לגביהם כבר הושגה הסכמה עקרונית בין ראש המועצה האזורית חבל מודיעין לראש העיר והארגונים הירוקים

 

שרת הפנים, איילת שקד, החליטה שלא לאמץ את ההמלצות של ועדת הגבולות שבראשה עמד מנכ"ל משרד הפנים לשעבר רו"ח גבריאל מימון, להעברת 2,230 דונם הנמצא בין כפר סירקין ושכונותיה המזרחיות של פתח תקווה (סירקין הקטנה), הנמצא בשטח השיפוט של המועצה האזורית דרום השרון, לטובת העיר אלעד. שקד הסתפקה בהעמדת 330 דונם מ"יער נחשונים" הנמצא אף תחת שיפוטה של דרום השרון – לשטח שיפוטה של העיר.

 

שרת הפנים הסתמכה, בין השאר על המלצת וועדת הפנים של הכנסת, לשר הפנים שקדם לה, הרב אריה דרעי, שלא לאמץ את ההמלצות של ועדת הגבולות אותה מינה. המלצה שנתקבלה בלחצם של חקלאי כפר סירקין וראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, שטען כי המתחם המדובר שעתיד להכיל כ-4000 יח"ד קרוב יותר לשטחה המוניציפאלי של עירו מאשר לאלעד והוא עתיד להישען על התשתיות של פתח תקווה.

 

גרינברג ברך על החלטת השרה להשאיר, בינתיים, את השטח בתחום המועצה האזורית דרום השרון. ראש המועצה האזורית דרום השרון, הגב' אושרת גני-גונן אמרה: ״אנחנו מכירים בצורך לתת מענה למצוקת הדיור הלאומית ונרתמנו לכך פעמים רבות בעבר במחיר כואב, אך המאבק אותו קידמנו בשנים האחרונות כנגד החלטת ועדת הגבולות נועד להבהיר שלא ניתן לחסל את המרחב הכפרי בתכנון שאינו מאוזן ומידתי. מועצת דרום השרון מתמודדת עם 20 ועדות גיאוגרפיות וותמ"לים שאם יתממשו יובילו לחיסול החקלאות, הישובים במרחב הכפרי והריאות הירוקות במרכז הארץ".

 

כאמור, במקום את סירקין אישרה שרת הפנים שקד את ההמלצות והורתה על סיפוח של 330 דונם מהיער הנמצא בין קיבוץ נחשונים לאלעד – לעיר. בכך עוררה שקד את זעמם של אנשי קיבוץ נחשונים, המבקשים להותיר את "החיץ הירוק" החוצץ בינם לבין אלעד – על כנו ולא להפכו לשכונת מגורים בתחום שיפוטה של אלעד. אנשי הקיבוץ מבקשים מ'ועדת הגבולות' בראשות רו"ח מימון, "להמיר" את 330 הדונמים שנלקחו מהם – בלמעלה מאלף הדונמים לכיוון היישובים מזור וגבעת כח, בהמשך לאזור התעסוקה המתוכנן במשולש שבין הכבישים 444 ו-6, לגביהם כבר הושגה הסכמה עקרונית בין ראש המועצה האזורית חבל מודיעין, מר שמעון סוסן לראש העיר הרב ישראל פרוש והארגונים הירוקים – לסיפוחן לשטח השיפוט של אלעד, לצורך בניית אלפי יחידות דיור.

ראש העיר הרב ישראל פרוש זעם על ההחלטה ואמר כי "שמונה שנים אנחנו פועלים מול ועדות מקצועיות, ומנסים לעשות הכל תוך התחשבות בסביבה ובשכנינו. זאת כשכולם כבר מבינים שיש צורך בהרחבת העיר. אך בכל פעם זורקים אותנו מצד לצד, אך לא מובילים פתרון.

לאחר דיונים עם ארגוני הסביבה, הקיבוצים והיישובים, הוחלט להעניק לאלעד את שטח סירקין ויער נחשונים. למצער, הבטחת השרה היתה לא לפגוע ביישובים סובבי סירקין, ועל כן נקבל את החלק המזרחי, שטח האש, כהמלצת משרד הביטחון, ואת יער קולה. בסופו של דבר, לא שמעה השרה את המלצות אף אחד מהגורמים המקצועיים, ובחרה לתת לאלעד שטח שבו לא ניתן יהיה לבנות. לא ברור מדוע היא בוחרת לנסות לסכסך אותנו עם שכנינו מנחשונים. מדובר ביריקה בפני הציבור הדתי והחרדי הסובל ממצוקת דיור חריפה".

 

 

דילוג לתוכן