לוחמי האש ערוכים לטיפול במדורות ל"ג בעומר

העירייה, המשטרה ושירותי הכבאות בקריאה לילדי העיר: "לא שורפים את ל"ג בעומר" * פרסמו הנחיות למניעת נפגעים ונזק לרכוש * בשנה שעברה טיפלו ב-32 אירועי שרפה בעיר ביום זה

צוותים מתוגברים של לוחמי אש, מתנדבים וצופי אש בתחנה האזורית פתח תקוה – ראש העין ואלעד יפעילו בל"ג בעומר מענה מבצעי מהיר לכיבוי שריפות.

מפקד תחנת הכיבוי האזורית, טפסר משנה אלון שבתאי: "לצד המסורת והחוויה לילדים והרים, המדורות טומנות בחובן גם סכנות של כוויות ואובדן שליטה על האש. לכן חשוב לשמור על הוראות הבטיחות ולהקפיד עליהם באופן מלא. יש משתנים רבים שאליהם יש להתייחס ולהקפיד לפני הקמת המדורה כגון: מיקומה, קרשים, כיוון העשן, אופן ההדלקה והכיבוי ועוד. בשנה שעברה על אף שהוקצו שטחים ייעודיים למדורות, טיפלו צוותי הכיבוי במספר רב של ממקומות שלא הוכרזו וקרוב למבנים ומוקדי סיכון: 28 אירועיי שריפה בפתח תקוה, 32 באלעד ו-22  בראש העין, לצד טיפול ב'אירועי שיגרה'.

קצין הכבאות רש"ף יוסי קלבו מוסיף כי מידי שנה נפגעים אנשים רבים ונגרם נזק רב לרכוש ולסביבה בגלל הדלקת מדורות באופן רשלני. לוחמי האש ממליצים להחליף את המדורות בפעילות אחרת כדי לשמור על הסביבה. אם בחרתם להדליק מדורה עשו זאת רק במקומות המיועדים לכך וצמצמו את הסיכון לפגיעות בנפש ורכוש. בחרו מקום מבודד ונקי מחומרים דליקים כמו כורכר או שטח חולי, תחמו את גבולות המדורה באבנים והחזיקו בקרבת מקום שני דליי מים או מטפה. מומלץ להדליק מדורה אחת עם חברים כדי לזהם פחות את הסביבה.  הבערת האש תיעשה אך ורק על ידי מבוגר, שישמש האחראי וישגיח על הילדים עד תום החגיגה. אין להבעיר את האש על ידי נוזל דליק כגון נפט או דלק. השתמשו בגפרורים, מצתים וניירות. הרחיקו את הילדים מהאש ואל תשאירו מדורה ללא השגחה. בסיום- ודאו כיבוי מוחלט של האש".

"אם האש אחזה בבגדיך ח"ו – עצור ואל תרוץ. שכב על הקרקע והתגלגל מספר פעמים. ניתן להשתמש בשמיכה או בגד לעטוף את הנפגע. כוויה – יש לקרר מיד במי ברז" מתדרך רש"ף  קלבו.

שירותי הכבאות יצאו בקריאה משותפת עם העירייה והמשטרה לילדי העיר לא לשרוף את ל"ג בעומר, לצד קריאה להורים לשים לב לילדיהם שלא ישחקו באש, המסכנת חיים וכמעט הביאה לא פעם לאסון.

במהלך השבוע פעלו בשיטור העירוני יחד עם מחלקת הביטחון העירונית למפות את המדורות שכבר הוקמו, תוך זיהוי מדורות שעשויות לסכן את הסביבה והתראות למקימים על כך שצריך לפרק אותה.

על מדורות גבוהות מידי או בסמיכות לבתים או חוטי חשמל, תלו הפקחים העירוניים מכתבים הכוללים הנחיות כיצד לשפר את המדורה ולהפוך אותה לבטוחה.

בשיטור העירוני ובמשטרה מבהירים כי ילד שייתפס מצית דליקה בשטחים פתוחים וכדומה, בצורה לא מושגחת או מסכנת סביבה, הוריו יזומנו לחקירה ויוטלו עליהם קנסות גבוהים. עד כה נתפסו מספר ילדים והוריהם כבר זומנו לתחנת המשטרה.

ראש העיר הרב ישראל פרוש הוסיף כי בתקופה זו של השנה, כאשר מזג האוויר חם ויבש, הסכנה גוברת שבעתיים, ועל ההורים לפעול בשיתוף פעולה עם העירייה כדי למגר את התופעה המסוכנת.

 

דילוג לתוכן